Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνια και τσουχτερό κρύο στην Αθήνα!

Ο χειμώνας επιτέλους ήρθε... Κατεβάστε από την ντουλάπα παλτό, γάντια σκούφους και κασκόλ γιατί ο καιρός δεν αστιεύεται.... Το κρύο είναι τσουχτερό!!!

Η μεταβολή ξεκίνησε από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής όλα θυμίζουν... παρομονές Χριστουγέννων!!!....

Αττική:
Μάλιστα, αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά της Αττικής, αλλά και στα βόρεια προάστια. Το Σάββατο, ο χιονιάς δεν θα είναι τόσο έντονος, ωστόσο και πάλι αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά της Αττικής αλλά και στα βόρεια προάστια.

Που θα χιονίσει:
Στα χιονοδρομικά κέντρα που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, σημειώνονται θερμοκρασίες ρεκόρ: Στο Καϊμακτσαλάν, ο υδράργυρος έπεσε στους -13 βαθμούς Κελσίου, στο Φαλακρό στους -11, στη Βασιλίτσα στους -7, στα Πηγάδια στους-5, ενώ στον Παρνασσό και στην Αράχωβα στους -1.

Θυελλώδεις άνεμοι:
Εκτός από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν και σε πολλά τμήματα της χώρας: Στις Κυκλάδες έχουμε αυτή την ώρα 7 μποφόρ, στη Θεσσαλονίκη και στο Καϊμακσταλάν 6, ενώ στην Αττική, οι άνεμοι πνέουν με 7μποφόρ στον οικισμό Νταού Πεντέλης, και με 6 στην Πάρνηθα.

Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων:
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες στον Θερμαϊκό. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων σε Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι. Δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται και από Πάτρα-Ιόνια Νησιά , Βόλος-Σποράδες ,Πρίνου Καβάλας και Ηγουμενίτσα- Λευκίμης.

Πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: