Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση στο πριγκιπικό ζεύγος

Επίθεση από διαδηλωτές στο Λονδίνο δέχθηκε η λιμουζίνα που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα. Πέταξαν λευκή μπογιά και προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια. Καταδικάζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας .....


Με ανοιχτό το στόμα και προφανώς σοκαρισμένοι έπιασε ο φωτογραφικός φακός τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα τη στιγμή που η λιμουζίνα τους δέχτηκε επίθεση από εξαγριωμένους διαδηλωτές στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, καθώς πήγαιναν σε θέατρο, στο London Palladium.

Η μαύρη Rolls Royce δέχτηκε την οργή των Βρετανών καθώς χτυπήθηκε με διάφορα αντικείμενα, ενώ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια και πέταξαν λευκή μπογιά στο αυτοκίνητο.

"Υπάρχει πάντα η πρώτη φορά για το κάθε τι", δήλωσε ψύχραιμη η Καμίλα εξερχόμενη από το θέατρο.

Ο πρωθυπουργός Κάμερον καταδίκασε την επίθεση ως ενέργεια που προκαλεί σοκ και πρόσθεσε ότι δράστες πρέπει να αντιμετωπίσουν το νόμο. Παράλληλα χαρακτήρισε σοκαριστικά και απαράδεκτα τα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια των φοιτητικών διαδηλώσεων στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι ομάδες φοιτητών διαδήλωσαν στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα διδακτρα των πανεπιστημίων έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων στην Όξφορντ Στριτ και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Έγιναν επίσης ζημιές σε τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ κυβερνητικά κτήρια δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και σιδηρολοστούς.

Στη διάρκεια των ταραχών τραυματίσθηκαν 12 αστυνομικοί, οι δύο σοβαρά, και 43 διαδηλωτές. Η αστυνομία έκανε τουλάχιστον 20 συλλήψεις.

Σύμφωνα με το BBC ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να βάλει φωτιά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ενώ η αστυνομία έδωσε εντολή σε δημοσιογράφους να φορέσουν κράνη, καθώς οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες εναντίον τους.

Πηγή : news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: