Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Υπάρχουν και καλά νέα στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ

Μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης απόψεως απίστευτο, αλλά υπάρχουν και «καλά νέα» στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ που κατέθεσε ήδη η κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος....

Με βάση τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις μετατάξεις προσωπικού, προκύπτουν σημαντικές αυξήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσουν και τα 300 ευρώ μηνιαίως, για περίπου 3.500 υπαλλήλους που μετατάσσονται από τις νομαρχίες και τις περιφέρειες στους δήμους στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
 Έτσι με τις νέες ρυθμίσεις δεν χάνουν μόνον οι εργαζόμενου των ΔΕΚΟ περίπου το 25% των αποδοχών τους, αλλά προκύπτουν και αυξήσεις για μία μικρή έστω μερίδα εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 παράγραφος 21 του νομοσχεδίου, οι αποδοχές των μετατασσομένων ή μεταφερομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προσδιορίζονται με βάση τη νέα θέση την οποία καταλαμβάνουν. Στους εν λόγω εργαζόμενους, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις «θα καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών της νέας τους θέσης, ενώ στην περίπτωση που ελάμβαναν επιπλέον αποδοχές στον φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν, οι αποδοχές αυτές δεν διατηρούνται ως προσωπική διαφορά».

Ωστόσο, για τους περίπου 3.500 εργαζόμενους στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις με βάση αυτή τη ρύθμιση δεν προκύπτει μείωση αλλά σημαντική αύξηση στις αποδοχές τους, καθώς οι μισθοί στους δήμους στους οποίους θα μεταταγούν είναι πολύ υψηλότεροι συγκριτικά με τους μισθούς που ελάμβαναν στις νομαρχίες, λόγω κυρίως των επιπλέον επιδομάτων. Η χορήγηση μάλιστα αυτών των επιδομάτων, που σε ορισμένες κατηγορίες υπερβαίνουν ακόμη και τα 300 ευρώ μηνιαίως, υπήρξε πάγιο αίτημα των υπαλλήλων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Με τη εν λόγω ρύθμιση, εξάλλου, παύουν να υπάρχουν στους νέους δήμους και υπάλληλοι «δύο ταχυτήτων», κάτι που θα συνέβαινε στην περίπτωση κατά την οποία οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι διατηρούσαν τις αποδοχές της θέσης από την οποία προέρχονταν. Η ισχύς της νέας ρύθμισης, όπως αναφέρεται την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2011, ενώ στο πεδίο εφαρμογής της περιλαμβάνονται οι μεταταχθέντες ή μεταφερθέντες από 1η Ιανουαρίου 2010 και εφεξής.

Πηγή : tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: