Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΕΝ: «Ο ΣΕΕΝ έχασε πλέον την μπάλα…»

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας με αφορμή το δελτίο τύπου του ΣΕΕΝ για την απεργία της ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με το δελτίο τύπου του ΣΕΕΝ της 10/12/2010 με το οποίο σχολιάζεται η απεργία της ΠΝΟ της 15ης Δεκεμβρίου 2010 πραγματικά δεν ξέρουμε πλέον τι να πιστέψουμε και τι να σχολιάσουμε!.....

Αφού ο ΣΕΕΝ έκανε προσπάθεια για υπογραφή «εταιρικών συμβάσεων» μεταξύ κάποιων δύο (2) μελών του (του αυτού ομίλου) και της ΠΝΟ, αφού διεκδίκησε το δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ για την ακτοπλοΐα ως Σύνδεσμος μειοψηφίας, αφού απέτυχε σε όλα αυτά παταγωδώς άρχισε τις ύβρεις του καλού μέχρι σήμερα συνομιλητή του, της ΠΝΟ.

Η Ένωσή μας παραμένει απλός παρατηρητής της αλόγιστης πορείας του ΣΕΕΝ, η οποία αφ΄ ενός δείχνει χαρακτήρα κακομαθημένου παιδιού (όταν δεν του γίνονται τα «χατίρια») και αφ΄ ετέρου ξεδιπλώνει τον καλά κρυπτόμενο μέχρι τώρα πραγματικό εαυτό του.

Εμείς (ΕΕΝ) δεν καυτηριάζουμε τις απεργίες αλλά τις καταλήψεις καταπελτών από ασχέτους όταν οι ναυτικοί μας δεν απεργούσαν.
Αυτοί (ΣΕΕΝ) εφήρμοσαν την πολιτική ό,τι δεν εξαγοράζεται οριστικά με χρηματικές προσφορές το καθυβρίζουν.
Διερωτώμεθα: Η «δήθεν» στείρα αντίδραση της ΠΝΟ στα πλαίσια «αντίδραση για την αντίδραση» κατά ΣΕΕΝ ή η παλινδρομούμενη πολιτική του ΣΕΕΝ είναι τελικά «εκτός λογικής»;

Ας ξεκινήσει λοιπόν ο ΣΕΕΝ να βοηθήσει τον κοινό αγώνα για την μείωση του ΦΠΑ ακτοπλοϊκού εισιτηρίου στο 6,5% του τουριστικού προϊόντος αντί της αναγγελθείσης επιπλέον αύξησης κατά 2% και ας σταθεί για μία φορά στο ύψος των περιστάσεων ώστε «μαζί» να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας που θα μας βγάλουν από το τέλμα που οδηγεί στην πτώχευση της ακτοπλοΐας.
Αυτό που αποδέχτηκε ο ΣΕΕΝ δηλαδή τον θάνατο της κρουαζιέρας και την ψήφιση του Ν. 3872/2010 δεν θα το επιβάλλει και στην ακτοπλοΐα».

Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: