Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΠΝΟ: Οι 2 λόγοι για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕΝ

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της με αποκλειστικό θέμα τα όσα συνέβησαν κατά την τελευταία συνάντησή με την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας με σκοπό την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010, αλλά και το περιεχόμενο του από 16 Ιουλίου 2010 Δελτίου Τύπου της Ε.Ε.Ν., απεφάσισε να καταγγείλει τη στάση των επιχειρήσεων της Ακτοπλοΐας και να καταδικάσει το περιεχόμενου του Δελτίου Τύπου (Ανατρέξτε στην κατηγορία Ακτοπλοϊα για να διαβάσετε το Δ.Τ.)

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει:
Η Διοίκηση της ΠΝΟ θεωρεί ως απαράδεκτη την επίκληση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων για τον χερσαίο χώρο και μάλιστα τριετούς διάρκειας. Η επίκληση αυτή που έδωσε στην Ε.Ε.Ν. την «εύκολη αφορμή» να προσαρμόσει την διαπραγματευτική τακτική της στερείται οποιασδήποτε βάσης και τούτο για δύο κύριους λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η τριετής ΕΓΣΣΕ ούτε αφορά τον χώρο της ναυτικής εργασίας ούτε αποτελεί οποιοδήποτε κώλυμα για την σύναψη κλαδικών συμβάσεων εργασίας με όρους ευνοϊκότερους εκείνων της ΕΓΣΣΕ. Το στοιχείο αυτό τονίσθηκε ιδιαίτερα με ανακοινώσεις και δηλώσεις της Συνομοσπονδίας.
Ο δεύτερος λόγος είναι, όπως καλά γνωρίζει η Ε.Ε.Ν., ότι η ΠΝΟ κατά παγίαν τακτικήν που είναι γνωστή σε όλους και εμπεριέχεται στα εξώδικα τα οποία αποστέλλει κάθε χρόνο στις οικείες εφοπλιστικές ενώσεις για την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ζητεί την κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ετήσιας διάρκειας και σύμφωνα με τα εκάστοτε αιτήματά της.
...........
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο marinews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: