Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Απέργησε» και η Ακρόπολη

Τελικά το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο για τον τουρίστα που επέλεξε να έρθει Αθήνα. Την αρχή έκαναν οι ναυτεργάτες στο λιμάνι, με τους αποκλεισμούς να συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα προς Ακρόπολη μεριά!

Ετσι, όσοι τουρίστες προγραμμάτισαν το πρωί της Τρίτης να θαυμάσουν από κοντά το αρχαίο μνημείο-σήμα κατατεθέν της πόλης μας, μάλλον έπρεπε να είχαν αλλάξει σχέδια γιατί έπεσαν πάνω σε πόρτες κλειστές και την ένδειξη «Κλειστόν λόγω στάσης εργασίας».

Για την ακρίβεια ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έμεινε κλειστός σήμερα το πρωί, έως τις 12 το μεσημέρι καθώς οι μόνιμοι εργαζόμενοι είχαν εξαγγείλει στάση εργασίας, ζητώντας την εξόφληση δεδουλευμένων.

Και έπεται συνέχεια... Την Πέμπτη, στο πλαίσιο απεργίας της ΑΔΕΔΥ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσει κανένας αρχαιολογικός χώρος.

Και ενώ εμείς «κλείνουμε» την Ακρόπολη εν μέσω τουριστικής περιόδου, στην Αυστραλία κάνουν εκστρατεία υπέρ του μνημείου...
Στη Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας τέθηκε επί τάπητος η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με δύο βουλευτές, τη Βιρτζίνια Τζατζ και την Μπάρμπαρα Πέρι να στηρίζουν τα ελληνικά αιτήματα. "Δεν ζητώ από το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει κάποιο βάζο ή κάποιο άγαλμα με μέλη που λείπουν" τόνισε η κα Τζατζ. "Του ζητώ να επιστρέψει τον μισό Παρθενώνα, να τον επιστρέψει στην Ελλάδα ώστε να επανενωθεί με το υπόλοιπο του εαυτού του. Θα ήταν σαν να εκτίθετο η Μόνα Λίζα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ενώ το χαμόγελό της θα εκτίθετο στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων στο Λονδίνο".

Υπογράμμισε επίσης ότι αντίστοιχη έκκληση έχει κάνει και βουλευτής των Φιλελευθέρων ενώπιον της Ομοσπονδιακής Βουλής. Από το γραφείο της δήλωσαν ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, της ζήτησε να αναφερθεί στο ζήτημα και ήταν παρών κατά την ομιλία της στη βουλή. Η κα Πέρυ δήλωσε ότι "η Νέα Νότια Ουαλία έχει ένα πολύ μεγάλο πληθυσμό Ελληνο-αυστραλών, πολλοί εκ των οποίων ζουν στην εκλογική έδρα μου στο Όμπουρν. Πολλούς εξ αυτών δικαίως απασχολεί αυτό το συνεχιζόμενο διεθνές ζήτημα. Απλώς δημοσιοποιώ τις θέσεις τους" είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά η απόσταση που μας χωρίζει από τη μακρινή Αυστραλία είναι πράγματι πολύ μεγάλη...

Αναδημοσίευση από protothema.gr
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74410

Δεν υπάρχουν σχόλια: