Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Σκάφους του λιμενικού συγκρούστηκε με ταχύπλοο έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Η ανακοίνωση για το ατύχημα όπως αναρτήθηκε στο troktiko:

"Χθες στις 21.40, το πλήρωμα πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη αποστολή, ενώ προσέγγιζε το λιμάνι της Μυτιλήνης, προερχόμενο από Χίο, διέκρινε σε απόσταση λίγων μέτρων, να κατευθύνεται προς το μέρος του, άγνωστο ταχύπλοο σκάφος, άνευ επιβαινόντων και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, με κίνδυνο σύγκρουσης.
Άμεσα ο Κυβερνήτης του πλωτού Λ.Σ. πραγματοποίησε κατάλληλο ελιγμό αποφυγής και έκανε κράτηση των μηχανών, αλλά το ακυβέρνητο ταχύπλοο, αφού είχε μία επαφή με την πρωραία δεξιά πλευρά του ΠΛΣ, συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του, προς την ακτή.
Στο σημείο έσπευσαν ένα ακόμη πλωτό Λ.Σ., καθώς και ένα φινλανδικό πλωτό, που συμμετέχει σε επιχειρήσεις φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας, υπό τον συντονισμό του Οργανισμού FRONTEX, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν ιδιωτικά σκάφη και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν ανθρώπων σε κίνδυνο, με τη συμμετοχή τριών οχημάτων Λ.Σ. από ξηράς και ενός σλοβακικού αεροσκάφους του FRONTEX.
Στις 22.30, το πλήρωμα ενός εκ των οχημάτων Λ.Σ. εντόπισε στην παραλία Νεάπολης Μυτιλήνης, προσαραγμένο στην ακτή, το ταχύπλοο σκάφος «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ» Σ.Μ. 250, το οποίο είχε εκτεταμένες ζημιές στην πλώρη του.
Μέσα στο ταχύπλοο ανευρέθησαν ατομικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του, ηλικίας 44 ετών, και ενημερώθηκε η σύζυγός του, η οποία δήλωσε ότι ο αγνοούμενος είχε αναχωρήσει νωρίτερα, μόνος του, για τη συγκεκριμένη περιοχή, προς διενέργεια αλιείας.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή ενός ακόμη ΠΛΣ, καθώς και ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε, σήμερα στις 07.10, έναν άνδρα να επιπλέει στη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση περίπου 1,5 ν.μ. από την παραλία του αεροδρομίου Μυτιλήνης.
Ο άνδρας ανασύρθηκε από το πλήρωμα ΠΛΣ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν.ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να παραδοθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για νεκροψία - νεκροτομία.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης, ενώ στο ΠΛΣ, που είχε την επαφή με το ταχύπλοο, πραγματοποιήθηκε μακροσκοπικός έλεγχος, με τη συνδρομή δύτη, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε εκδορά (γδάρσιμο) περίπου 10 εκατοστών στο σημείο της επαφής, πάνω από την ίσαλο γραμμή, χωρίς να παρατηρηθεί οποιαδήποτε άλλη ζημιά σε αυτό, ενώ αναμένεται η ανέλκυσή του και η εκ νέου επιθεώρησή του, παρουσία Εισαγγελέα και ειδικού πραγματογνώμονα.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη έρευνες του Λιμεναρχείου, για τον εντοπισμό τυχόν σκάφους, που ενδέχεται να έχει εμπλακεί στο συμβάν."

Αναδημοσίευση από http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2959.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: