Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ανέστειλαν την απεργία του Σαββάτου οι ελεγκτές

Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για το προσεχές Σάββατο, μετά την έκτακτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη «λευκή απεργία» των ελεγκτών και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις καθυστερήσεις των πτήσεων, και το υπουργείο Υποδομών αναστέλλει το μέτρο που είχε εξαγγείλει λίγο νωρίτερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την ανάκληση των αδειών των θερινών διακοπών όλων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του υπουργείου διαβεβαίωσαν ότι στο νομοσχέδιο θα ενισχυθεί η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του κλάδου, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των ελεγκτών.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την Τρίτη προκειμένου να συζητήσουν ορισμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 18:30 περίπου 118 πτήσεις αναχώρησαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας με καθυστέρηση από 5 λεπτά έως και 60 λεπτά.


Αναδημοσίευση από την http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: