Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ποιος φταίει για την σημερινή μας κατάντια?

Η Ελληνική σημερινή πραγματικότητα δείχνει ότι ζούμε σε μια παρηκμασμένη κοινωνία, και είναι γεγονός ότι σε κάθε παρηκμασμένη κοινωνία ανθούν τα κάθε λογής άνθη του κακού.

Όπου το επίσημο κράτος και οι θεσμικοί κρατικοί φορείς αδυνατούν να προστατέψουν τα συμφέροντα των πολιτών, βρίσκουν χώρο να πουλήσουν «προστασία» τα κάθε λογής «λουλούδια».
Από κοντά και το «οργανωμένο έγκλημα» που οργανωτικά υπερτερεί πάντοτε της επίσημης κρατικής οργάνωσης και πάντοτε σε περιόδους κοινωνικών κρίσεων βρίσκει πρόσφορο έδαφος ενεργοποίησης και ανάπτυξης του.

Όμως για την κατάσταση στην χώρα μας φταίμε, κατά κύριο λόγο, όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες.

Φταίμε γιατί ψηφίζουμε ανίκανους, κατά τεκμήριο, πολιτικούς που το μοναδικό τους προσόν είναι κάποιες σπουδές και η κάθε λογής συγγενική τους σχέση με κάποιο «ηχηρό» όνομα των πολιτικών τζακιών που «διοικούν» την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.

Φταίμε γιατί τόσα χρόνια η Ελληνική κοινωνία χειραγωγείται από τους κάθε λογής κομματάρχες, επαγγελματίες συνδικαλιστές και κάθε λογής «προστάτες» που θέλουν εν ονόματι μας να προστατέψουν τάχατες τα συμφέροντα μας ως εργαζομένων, αλλά στην ουσία μας χρησιμοποιούν σαν σκαλί στο επόμενο «επαγγελματικό» τους βήμα.

Φταίμε γιατί δεχτήκαμε να γίνουμε μέρος της κάθε λογής συναλλαγής με επίορκους κρατικούς λειτουργούς, με επίορκους γιατρούς, και γενικότερα συνηθίσαμε να αδιαφορούμε στην κάθε λογής αυθαιρεσία που συντελείται καθημερινά δίπλα μας.

Φταίμε γιατί ανεχόμαστε την κατασπατάληση του κρατικού εισοδήματος από «αλλοτριωμένους» πολιτικούς, διοικητές και αξιωματούχους κρατικών οργανισμών, και δεν παίρνουμε μια βρεγμένη σανίδα να πλακώσουμε στο ξύλο όλους αυτούς τους πρώην λιγδοτάμπαρους που βρέθηκαν με δεκάδες σπίτια, κότερα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχουν πληρωθεί από μίζες και από την διασπάθηση του εθνικού εισοδήματος.

Φταίμε γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός, και για αυτό πρέπει να προσέχουμε την χώρα μας, τις ακτές μας, τα νησιά μας και να μην διανοούμαστε να κάνουμε κακό, (με οποιοδήποτε τρόπο), στην τουριστική μας βιομηχανία.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα και αν σας αφήσουνε, οι κάθε λογής συντεχνίες, να ταξιδέψετε με αεροπλάνα, πλοία και οδικά μέσα, σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: