Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΕΕΝ: "Καλούμε την ΠΝΟ να μην επιλέγει την οδό της έντασης"

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την ΠΝΟ για τη ΣΣΕ η ΕΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σε κλίμα έντονου προβληματισμού με δεδομένη την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και την βαθιά οικονομική κρίση την οποία διέρχεται ο κλάδος της Ακτοπλοΐας, το Προεδρείο της ΕΕΝ συναντήθηκε σήμερα με την διοίκηση των Σωματείων της ΠΝΟ, για την διαπραγμάτευση της φετινής ΣΣΕ.
Είναι πια απολύτως σαφές και γνωστό ότι οι εταιρίες παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι απολύτως ανεδαφικό η διοίκηση των Σωματείων να απειλεί με απεργίες στις οποίες οι ναυτικοί των πλοίων μας ούτε θέλουν ούτε πρόκειται να συμμετάσχουν όπως απεδείχθη και στις προηγούμενες δήθεν απεργίες οι οποίες ουσιαστικά αποτελούσαν καταλήψεις των πλοίων μας από τους γνωστούς συνδικαλιστές.
Καλούμε την ΠΝΟ να μην επιλέγει την οδό της έντασης σε βάρος των συμφερόντων όλου του ναυτιλιακού κλάδου αλλά να αναλογιστεί τον αγώνα μας να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, και να κινηθεί με σκοπό το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων και όχι την εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
.....

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο
http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=12396

Δεν υπάρχουν σχόλια: