Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Διαφωνεί η ΠΝΟ για την άρση του Cabotage

Την κάθετη αντίθεσή για το νομοσχέδιο ππου αφορά την απελευθέρωση του καμποτάζ κατέθεσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.
Ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την ΠΝΟ η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σημαίνει "την αθρόα απώλεια των θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Προσωπικό Γενικών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας που ως γνωστόν επιτελεί, πέραν των άλλων, σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια πλοίου και επιβατών, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και όχι μόνο".

Μάλιστα ο Ι.Χαλάς τόνισε:"Η εισβολή στις ελληνικές ενδομεταφορές κρουαζιερόπλοιων με σημαίες χαρακτηρισμένες από την ITF ως σημαίες ευκαιρίας, για τη διενέργεια θαλασσίων περιηγήσεων, με αφετηρία και καταληκτικό σταθμό τον Πειραιά, συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό με καταλυτικές για τους Ελληνες ναυτεργάτες συνέπειες».

Αναδημοσίευση από το marinews.gr
http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=15&contentid=12365

Δεν υπάρχουν σχόλια: