Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Προς συνέχιση των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι οδεύουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι δείχνουν να επιμένουν στη σκληρή στάση που ακολουθούν, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου των Βυτιοφορέων, κ. Άγγελου Φάλαρη, το μεσημέρι αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των προέδρων όλων των Σωματείων του κλάδου, ενώ –όπως υποστήριξε- από τις τηλεφωνικές επαφές που έγιναν μέχρι τώρα, η τάση είναι κατηγορηματικά υπέρ της συνέχισης της απεργίας.
Ο κ. Φάλαρης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, καθώς όπως τόνισε απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών.

Οριστική απόφαση πάντως για την πορεία των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθεί αργά το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν «στεγνώσει» από καύσιμα.
.......
Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης
Εν τω μεταξύ, την προθυμία της κυβέρνησης να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Τσιόκας επισήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τους απεργούς και ελπίζει στην εξεύρεση λύσης.

Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι σε αντίθετη περίπτωση, «το κράτος πρέπει να λειτουργήσει συντεταγμένα», καθώς όπως ανέφερε, δεν είναι δυνατόν η οικονομία και ο τουρισμός της χώρας να συνεχίσουν να πλήττονται σε μία τόσο κρίσιμη για τον τόπο περίοδο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1847843

Δεν υπάρχουν σχόλια: