Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων δωρεάν μαθήματα Ελληνικών σε μετανάστες

Διαβάζω στο EPIRUS GATE άρθρο με θέμα Δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες από το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων (μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο http://epirusgate.blogspot.com/2010/07/blog-post_1218.html ) όπου μεταξύ άλλων ο συντάκτης του άρθρου γράφει:
«Δωρεάν μαθήματα ελληνικών ξεκίνησε προχτές και η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ για τους μετανάστες της περιοχής….από την Ινδία, το Πακιστάν κτλ.,
…..Μια πρωτοβουλία που έχει τεράστια πρακτική σημασία για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς, σημαντική για την ενίσχυση της οργάνωσης, την κοινή πάλη ξένων και ντόπιων εργαζομένων. ….
.....Μάλιστα, ήδη καταγράφονται νέες εγγραφές σε σωματεία όπως αυτά των Οικοδόμων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επιπλέον, οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό τους και με δωρεάν νομικές υπηρεσίες».

Αναρωτιέμαι αν με παρόμοια πρωτοβουλία στην Αττική, θα πρέπει να περιμένουμε και εγγραφές των νέων Ελληνοφώνων από την Ινδία, το Πακιστάν κτλ. και στα σωματεία των ναυτικών, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των οποίων βλέπουμε πολλές σημαίες του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: