Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Το quiz του Σαββατοκύριακου.

Ποιος πρωτοκλασάτος πολιτικός, και υπουργός εκείνη την εποχή, της Νέας Δημοκρατίας είχε κάνει πριν τέσσερα χρόνια την παρακάτω δήλωση, με την οποία προεξοφλούσε μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο και φαίνεται πως το μοναδικό του άγχος ήταν αν θα διανεμηθεί  σωστά ο πλούτος που θα περίσσευε από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας?
Ο άνθρωπος ή μας δούλευε ή δεν ήξερε τι του γινότανε.
Και όμως ακόμα μας «κυβερνά» όχι δια της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά ως «τοπικός άρχων».

Διαβάστε την δήλωση του:

-Η άποψή μου είναι, ότι στο τέλος της τετραετίας, αυτά τα οποία η ΝΔ σαν κόμμα έχει υποσχεθεί, θα έχουν υλοποιηθεί.
Έχω όμως ένα άγχος και θα το πω ξεκάθαρα. Αν τολμήσουμε σε όλους του τομείς να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας έστω και αν κατ΄ αρχήν φαίνονται αντιδημοφιλείς, στο βάθος χρόνου θα έχουμε ένα περίσσευμα εθνικού πλούτου. Αυτό που ενδιαφέρει λοιπόν είναι πώς θα διανεμηθεί αυτός ο πλούτος.
Γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορεί να κάνουμε κοινωνική πολιτική επ΄ άπειρον με δανεικά. Ουσιαστική κοινωνική πολιτική κάνεις μόνο όταν έχεις περίσσευμα έστω και ένα ευρώ από εθνικό πλούτο. Αυτό είναι για μένα λοιπόν το μόνο κριτήριο για το αν θα έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: