Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΠΝΟ: Αναληθείς οι δηλώσεις του Αντ. Αγαπητού

Την οργισμένη αντίδραση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκάλεσε το περιεχόμενο της επιστολής του εκπροσώπου της Hellenic Seaways κ. Αντώνη Αγαπητού, με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγαπητός είχε υποβάλει την παραίτησή του την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα να διαγραφούν από μέλη του ΣΕΕΝ τα πλοία της Hellenic Seaways. Στην επιστολή του κ. αναφερόταν ότι η υπογραφή της ΣΣΕ, που αφορά τα Μεσογειακά και Τουριστικά επιβατηγά πλοία για το 2010, συνιστά «επιβράβευση των εκβιασμών κάποιων συνδικαλιστών» χωρίς άλλη ειδικότερη αναφορά.

Χαρακτήριζε δε ως «πρωτοφανή αύξηση» το ποσοστό του 2% το οποίο καθ’ εαυτό δε καλύπτει ούτε ακόμη και αυτή την αύξηση του 3% στην φορολογία εισοδήματος αξιωματικών και κατωτέρου πληρώματος.

Με σχετική ανακοίνωσή της η ΠΝΟ εκφράζει την έκπληξή της για της άκριτες – όπως επισημαίνει – δηλώσεις του πρώην μέλους της ΣΕΕΝ, τονίζοντας ότι η στάση του κ. Αγαπητού δημιουργούν οργή και αγανάκτηση στις τάξεις των Ελλήνων ναυτεργατών.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών ελέγχεται ως τελείως αναληθές και αστήρικτο, καθώς – όπως υποστηρίζει -στη μακροχρόνια ιστορία της, η Ομοσπονδία διαθέτει σοβαρότητα στα μέσα και στις ενέργειές της για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου που εκπροσωπεί, «χωρίς ποτέ να έχει δεχθεί από οποιαδήποτε κατεύθυνση τέτοια αήθους περιεχομένου επίθεση, που προσβάλει βάναυσα το σύνολο των ναυτεργατών και πάνω από όλα την ίδια την αλήθεια».

Τέλος, η ΠΝΟ απαιτεί την άμεση αποκατάσταση των πραγμάτων από τον Αντώνη Αγαπητό, αλλά και την ανάκληση του χαρακτηρισμού περί «επιβράβευσης των εκβιασμών κάποιων συνδικαλιστών».

Αναδημοσίευση από την naftemporiki.gr
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1847289

Δεν υπάρχουν σχόλια: