Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Υπάρχουν, ακόμα, τέτοιοι Ελληνες.

Costa Navarinο: Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα.

Ο μεγαλοεφοπλιστής καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος θέλοντας να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε, υλοποίησε την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα, το τελικό ύψος της οποίας θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ, ενίσχυσε την τοπική απασχόληση και δημιούργησε περίπου 1.200 θέσεις εργασίας. Με την έναρξη λειτουργίας της Costa Navarino, στην περιοχή της Μεσσηνίας ελαχιστοποιήθηκε η ανεργία ενώ μεγάλο αναμένεται να είναι το όφελος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Σε πρώτη φάση τα έργα αναπτύχθηκαν σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις στις περιοχές της Πύλου και του Ρωμανού και περιλαμβάνουν τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων και 1.111 κλινών, 2 γήπεδα γκολφ 18 οπών, γήπεδα τένις, εστιατόρια, κέντρα SPA και εναλλακτικού τουρισμού κ.ά. Η έκταση των τουριστικών υποδομών του «Costa Navarino» αναπτύσσεται σε 10.000 στρέμματα, τα οποία αγοράστηκαν κομμάτι-κομμάτι τα τελευταία 20 χρόνια από 1.200 ιδιοκτήτες.
Στα πλεονεκτήματα της επένδυσης είναι η αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η εκτεταμένη χρήση γεωθερμίας, η λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 22 MW, λυχνίες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η μεταφύτευση 5.000 ελαιόδεντρων και η ορθή διαχείριση στερεών αποβλήτων με τη δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων.

Με την λειτουργία της παραπάνω τουριστικής μονάδας ο καπεταν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος υλοποίησε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και ταυτόχρονα προσέφερε εθνικό και κοινωνικό έργο.

Μακάρι το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες εφοπλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: